0113 85 10 31 info@tiarefashion.com

Dorothee Schumacher

Dorothee Schumacher zette haar eerste eigen label op in 1989. Dit deed ze met een t-shirtcollectie en deze allereerste collectie is ook direct kenmerkend voor de stijl die ze vervolgens doortrekt in al haar volgende collecties; kleurrijke prints gecombineerd met elegante vormen en vrouwelijke ontwerpen. Na dit succesvolle debuut breidt het merk al snel uit. Eerst met zachte knitwear en vervolgens ook met jurken, schoenen, tassen en allerlei andere accessoires. Vrouwelijkheid en draagbaarheid vormen de kern van haar ontwerpen en zie je continu terugkomen in haar collecties. Haar kleding wordt inmiddels wereldwijd verkocht in meer dan 46 landen en ze heeft maar liefst 10 eigen winkels in pop-up winkels in steden als Berlijn, München, Moskou en Madrid.

Over Dorothee Schumacher
Oprichtster Dorothee Schumacher is geboren in Düsseldorf en opgegroeid op het Duitse platteland. Ze deed haar eerste werkervaring op bij een Italiaanse knitwear fabrikant, werkte vervolgens een tijdje in de Franse fashion industrie, waarna ze in de jaren 80 haar eigen label oprichtte. Ondanks dat de vrouwelijke kledingstijl in die tijd erg mannelijk was, koos Schumacher in haar collectie voor zachte vrouwelijke vormen. Met succes, want de collectie was direct een hit!

Natuurlijke schoonheid en vrouwelijkheid
De kenmerkende stijl van die eerste collectie zien we terug in al haar collecties. Haar kleding is zowel modern als klassiek, elegant en altijd vrouwelijk. Ze kiest voor natuurlijke schoonheid en vrouwelijkheid, waarbij ze subtiel inspeelt op actuele trends. Qua kleurgebruik zien we veel natuurlijke kleuren terugkomen die een harmonieus geheel vormen en nooit heel opvallend zijn. Het fijne daarvan is dat het merk zich daardoor vaak eindeloos laat combineren, zowel binnen de eigen collectie, maar ook andere labels sluiten vaak naadloos aan. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar fijne key items in je garderobe.

Bekijk hieronder een impressie van onze Dorothee Schumacher collectie.